Betonfarbe, Slurry, Flüssigfarbe, Pigment

БОИ ЗА БЕТОН НА ХА-БЕ

Прахообразни пигменти и течни бои

             
Нашият асортимент от бои за бетон обхваща широка палитра от цветове. Тези основни пигменти покриват широк спектър от заглушени, естествено изглеждащи нюанси. Към тях се причисляват различни червени, кафяви, жълти и антрацитни тонове, както и цветовете зелено, синьо и бяло. Различните пигменти могат да се смесват един с друг и така да образуват безкрайно много цветови тонове. Цветът на бетона може да бъде постигнат както с прахообразен пигмент, така и с течна боя, наричана също суспензия.
     

КОИ ЦВЕТОВЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА БЕТОНА?

От първостепенно значение за цветовото решение на бетона е качеството на боите за бетон. Ето защо изискванията за боите за бетон са регламентирани в DIN EN 12878. Съобразно тях за оцветяването на бетона са допустими единствено неорганични, синтетични пигменти и пигментни препарати на базата на железен оксид, хромов оксид, кобалтово синьо, титаново бяло и черни пигменти на базата на въглерода.
             

КОЕ ПОВЛИЯВА ЦВЕТА НА БЕТОНА?

Оцветяването на бетона зависи не само от цвета на пигмента или течната боя, но също така се влияе от редица свързани с бетона технологични параметри. Изходните материали като агрегатите и типа на цимента, водоциментното съотношение и дозировката играят ключова роля в оцветяването на бетона.
         

КОНЦЕПЦИЯТА “ COLOURIZE YOUR CONCTRETE ”

За да няма неприятни изненади на строителната площадка, приложните специалисти на Ха-Бе тества тези фактори на въздействие с рамките на концепцията “ Colourize your Concrete ” и подпомагат клиентите от дефинирането на желания цвят, през анализа на тези технологични параметри и стигайки до изготвяне на тестова мострена повърхност.
                 


<   
We use cookies to provide you with a better service. If you continue to use this site, you agree to our use of cookies. Learn more
X