Oberflächenschutz, Imprägnierungen, Hydrophobierungen, UV-Lack, Grund- und Decklack

ЗАЩИТА ОТ ЩЕТИ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ

PROTECT редуцира способността на бетона да абсорбира вода


КАК ВЪЗНИКВАТ ЩЕТИТЕ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ?

Щетите от замръзване по правило възникват от абсорбцията на вода във втвърдения бетон. Ако течност проникне в бетона през шуплестата структура, чрез капилярната абсорбция тя се транспортира във вътрешността на елемента.

При минусови температури водата замръзва и се разширява. Възпрепятства ли се това увеличаване, възникват хидравличен и кристализационен натиск от растящия лед. Тези натоварвания могат да причинят откъртвания на повърхността на бетона.

С нашата серия PROTECT ние предлагаме високо ефективно масово хидрофобизиране, което значително намалява абсорбцията на вода в бетона.

ЛАБОРАТОРЕН ТЕСТ

В теста участват две проби от бетон. Лявата е обработена с продукти от серията PROTECT, а дясната е необработена. При двете проби се изпитва устойчивостта на въздействието на соли съобразно EN 1338. За тази цел на повърхността на бетона се прилага разтвор на готварска сол. След това бетонът се излага за по 24 часа на температурни амплитуди от + 20 до – 20 °C. Този цикъл на изпитване се изпълнява 28 пъти. След това се определят настъпилите загуби.

Резултатът показва, че обработеният с продуктите от серията PROTECT пробен образец показва значително по- малко щети от замръзване, отколкото необработената бетонова повърхност.

 
   
Schützt Beton vor Frotschäden


<   
We use cookies to provide you with a better service. If you continue to use this site, you agree to our use of cookies. Learn more
X